VNS 2008

Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
LY2BAW
Site Admin
Pranešimai:84
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 21:26
Miestas:Širvintos
Parašyk:
VNS 2008

Standartinė LY2BAW » 2008-Vas-25, 20:31

Kolegos,

Siulyciau cia talpinti savas ataskaitas, skirtas 2008 metu Visuotiniam Nariu Susirinkimui.
73! Tadas LY2BAW

LY2CY
Pranešimai:97
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 14:46
Miestas:Kuršėnai
Parašyk:

VNS2008

Standartinė LY2CY » 2008-Vas-27, 07:38

LRMD TB MENEDŽERIO ATASKAITA VISUOTINIAM NARIŲ SUSIRINKIMUI UŽ 2007 METUS.
Lietuvos radijo mėgėjai trumpabangininkai 2007 metais eteryje buvo gana aktyvūs, nežiūrint to, kad dabar pats saulės aktyvumo minimumas. Dalyvauta daugelyje varžybų, iškovota visa eilė prizų, aukštų vietų dešimtukuose. Žinoma, tai ne LRMD ir TB menedžerio nuopelnas, bet visi kartu galime pasidžiaugti pasiekimais. Lietuvos TB čempionatas, Baltic Contest , kuriuose masiškiausiai dalyvauja LY organizuojamas LRSF. LY Maratoną veda Romas, LY8X. TB menedžeris stengiasi kiek galima plačiau informuoti visus radijo mėgėjus apie varžybas, jų rezultatus. Norėtųsi, kad po kiekvienų varžybų LY paskelbtų savo pasiektus rezultatus LY konferencijoje, trafiko metu ar 3830 reflektoriuje, kad būtų galima pasidalinti šviežiais įspūdžiais. Juk TB varžybos tai ne krepšinis ar futbolas, žiūrovų nėra, o potencialūs sirgaliai – visi LY , kurie galėtų ir norėtų pasidomėti, kaip mūsiškiams sekasi , sužino rezultatus tik pasibaigus teisėjavimui, kai įspūdžiai jau užmiršti. O ir dalyviams įdomu sužinoti kolegų rezultatus iškart, ne po pusmečio.
Vienas svarbiausių darbų, atliktų 2007 metais buvo TB menedžerio tinklalapio sukūrimas ir pastovus jo atnaujinimas. (http://www.qrz.lt/tb ). Šiame tinklalapyje, o taip pat papildomuose, skelbiama informacija apie TB varžybas, varžybų kalendorius, varžybų rezultatai, Lietuvos radijo mėgėjų pasiekimai tarptautinėse varžybose bei kita aktuali informacija.
Sukurtas tinklalapis CQ CONTEST (http://www.qrz.lt/cqcontest.htm ), kurio tikslas - sudominti radijo mėgėjus – trumpabangininkus dalyvavimu TB varžybose. Informacija apie įvyksiančias varžybas bei paskelbtus varžybų rezultatus taip pat skelbiama internetinėje radijo mėgėjų konferencijoje.
2007 m. vasario mėnesį dalyvauta IARU I Regiono TB komiteto posėdyje, kuris vyko Vienoje. Buvo diskutuojama apie radijo ryšio trumposiose bangose varžybas, diapazonų ruožų panaudojimą, taip pat apie galimybes išplėsti 40 m mėgėjišką diapazoną, 5 MHz diapazono priskyrimą IARU I Regiono radijo mėgėjams bei apie galimybes gauti eksperimentiniams tikslams 500 kHz bangų ruožą. Medžiaga apie šį posėdį taip pat patalpinta TB tinklalapyje.
2010 metais Rusijoje įvyks Pasaulio komandų radijo ryšio čempionatas WRTC 2010. Atrankos kriterijai, atrankinės varžybos ir Lietuvos radijo mėgėjų reitingai kovojant dėl teisės dalyvauti šiame čempionate taip pat skelbiami TB tinklalapyje. Čia taip pat yra informacija apie visus įvykusius WRTC čempionatus bei Lietuvos radijo mėgėjų pasiekimus juose. Norint Lietuvos komandai iškovoti teisę dalyvauti WRTC 2010, reikia stipriai susiimti. Skandinavijos ir Baltijos šalims skirtos 5 vietos, o Suomijos, Estijos stotys, surinkdamos maksimalius taškų kiekius CQWW ar WPX varžybose gali iškovoti teisę išstatyti po dvi komandas ir mus palikti už borto. Be to, kaip parodė WRTC 2006, vien transiverių jau neužtenka. Komandos atsiveža daugybę automatikos, žymiai padidinančios antrojo operatoriaus efektyvumą. Tiems, kas planuoja dalyvauti WRTC 2010, jau dabar reikia užsiimti tiksliniu aparatūros tobulinimu.
2007 metais organizuota komanda dalyvauti IARU Pasaulio TB čempionate įskaitoje tarp nacionalinių radijo mėgėjų organizacijų šaukiniu LY0HQ. Buvo organizuotas darbas iš 10 pozicijų, komandoje dalyvavo 20 operatorių. Pravesta virš 10 000 QSO, surinkta apie 12 milijonų taškų. Lietuvos komanda užėmė 13 vietą tarp nacionalinių asociacijų. Vieta nėra aukšta, tačiau Lietuvai išstatyti varžyboms 12 pozicijų, galinčių konkuruoti lygiomis su Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos galingomis stotimis sudėtinga. Tuo labiau, kad šiose varžybose iš šių šalių dalyvauja didžiulė masė radijo mėgėjų, ir kiekvienas laiko savo pareiga kuo daugiau ryšių pravesti su savo asociacijos reprezentacine stotimi. Tuo tarpu Lietuvos radijo mėgėjai, nors ir agituojami per trafikus bei radijo konferencijoje, didelio aktyvumo nerodo. Bet kokiu atveju reprezentuoti savo asociaciją reikia ir šiemet, ir komandą jau laikas pradėti formuoti. TB menedžerio tinklalapyje buvo informuojama apie komandos formavimą, pasiektus rezultatus.
Dalyvauta diskusijose bei posėdžiuose valdyboje svarstant aktualius klausimus. Ne visuomet pavykdavo išspręsti iškilusius klausimus. Jeigu radijo mėgėjų su negalia prašymą išsiųsti po tam tikrą QSL kortelių kiekį nemokamai pavyko išspręsti teigiamai, tai kito prašymo – dėl antrojo šaukinio išlaikymo kol kas išspręsti nepavyko. Būtų geriau, kad TB menedžeris būtų vilnietis, arba bent jau gyvenantis netoli Vilniaus , kad asmeniškai turėtų galimybę kontaktuoti su RRT bei kitais valdybos nariais.
Mane labai nuvylė kolegų – valdybos narių atsistatydinimai nebaigus kadencijos. Manau, kad tai labai negera praktika ir iki šiandien man nesuprantami motyvai. Norėtųsi, kad ne tik tarp valdybos narių, bet ir tarp visų radijo mėgėjų būtų daugiau tolerancijos ir tarpusavio supratimo. Ir įvertinti tai, kad čia ne UABas, siekiantis pelno ir žarstantis pinigus, o draugija, kurios išrinkti valdybos nariai ir koordinatoriai nesavanaudiškai be jokio užmokesčio dirba bendrijos labui, ir skirsto tik mūsų visų suaukotas lėšas. Dėl ko peštis? Geriau ar blogiau valdyba dirbo, bet planuotos priemonės vyko – ir vasaros Hamfestas, ir dalyvavimas varžybose, ir šiaip darbas eteryje, ir biudžeto pajamos – išlaidos – kaip ant delno. Gera valdyba ta, kuri kuo mažiau trukdo... O radijo mėgėjai dirba eteryje, konstruoja aparatūrą, antenas, eksperimentuoja, dalyvauja varžybose, tad valdybos reikalas – įnešti šiokią – tokią koordinaciją, kiek įmanoma suteikti pagalbą, paramą, skleisti gerą patirtį ir kuo mažiau trukdyti.
Laukiu priekaištų dėl nedalyvavimo trafikuose. Viena priežastis – dažnai dalyvauti trafike trukdo šeštadienį vykstančios varžybos, kita – labai produktyvus laikas kitiems darbams. Bet savo darbą labai gerai atlieka trafikų koordinatorius.
2007 metais Lietuva turėjo teisėjauti NRAU BALTIC varžybas, tačiau tą teisę užleidome Latvijos radijo mėgėjams, o teisėjaujame 2008 metais. Nežiūrint pravestos agitacijos, 2007 metais LY aktyvumas buvo gana menkas, tačiau iš ketvirtos vietos 2006 metais pakilome į trečią. 2008 metais prieš NRAU BALTIC varžybas radijo konferencijoje buvo daug diskusijų, buvo sudarinėjama teisėjų komanda, ir LY aktyvumas buvo žymiai didesnis.
Teisėjų komandai iki pat teisėjavimo pabaigos buvo neaišku, kas pirmaus – Lietuva ar Latvija, labai jau artimi vienas prie kito rezultatai. Teisėjų komanda – Gintaras, LY1GP, Giedrius, LY2CG, Juozas, LY2AT, Augustinas, LY4K, Rolandas, LY4Q ir Romas, LY8X per labai trumpą laiką nuveikė didžiulį darbą. Giedrius pritaikė savo programą šių varžybų teisėjavimui, sukūrė robotą, priiminėjantį elektronines ataskaitas ir informuojantį siuntėjus, visai komandai teko nemažas krūvis suvienodinant ataskaitų formą bei įvedant paštu atsiųstas ataskaitas. Visų Lietuvos radijo mėgėjų vardu noriu padėkoti teisėjų komandai. NRAU BALTIC varžybų organizaciniai klausimai buvo aptarti kartu su Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos atstovais vykstant kasmetiniam OHCCF susitikimui, kuris vyko motorlaivyje GABRIELLA, plaukiančiame maršrutu Helsinkis – Stokholmas – Helsinkis. Dvi problemos, darančios šias varžybas nepatraukliomis – anksti rytą DX bangų sklidimas ir tuo pat metu vykstančios Rusijos CW varžybos. Siūloma varžybas pora valandų pavėlinti bei sukeisti CW ir SSB turų laiką.
Šiek tiek informacijos bei nuotraukų iš OHCCF susitikimo yra LY2CY tinklalapyje http://www.qrz.lt/ly2cy .
Lietuvos Nepriklausomybės 90 – mečiui pažymėti 11 Lietuvos stočių dirba naudodami proginius šaukinius su prefiksu LY90. Valdyba labai operatyviai padėjo įforminti proginius šaukinius bei įsteigė jubiliejinį diplomą. Dirbama aktyviai, pasisekimas eteryje didžiulis. Ačiū Tomui, LY3X ir Rolandui, LY4Q už operatyvumą ir organizaciją.
Informacija apie varžybas, nuostatus, rezultatus radijo konferencijoje dažnai pasidalina Remigijus,LY8O, Vytas, LY2IC, Albinas, LY2MM ir kiti.
LY DXCC pasiekimų lentelę veda Vytas, LY3BG. Ačiū jiems už aktyvią pagalbą.
Valdybos darbą vertinu teigiamai ir linkiu naujai išrinktai valdybai produktyvaus darbo.

Jurgis Ignotas LY2CY

Vartotojo avataras
ly2bet
Pranešimai:115
Užsiregistravo:2006-Bal-01, 07:33
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Standartinė ly2bet » 2008-Kov-05, 11:51

LRMD UTB menedžerio ataskaita Visuotiniam Narių Susirinkimui



Gerbiami kolegos,

Praėjusių dviejų metų kadencija UTB menedžerio pareigose man buvo pirmos tokio pobūdžio visuomeninės pareigos. Nors pagal galimybes stengdavausi dalyvauti ankstesniuose VNS, ten buvusių menedžerių ataskaitos buvo sausos ir lakoniškos, todėl susidaryti nuomonę apie pareigas, užduotis ir darbų apimtis buvo sudėtinga. Vienintelis man gelbėjęs informacijos šaltinis – LRMD Valdybos darbo reglamentas. Todėl ir savo tikslus bei planus teko susidaryti savarankiškai. Pirmas ir svarbiausias, mano nuomone, valdybos bendrai nuveiktas darbas (jeigu neskaityti LRMD patalpų įrengimo, bet čia daugelio LRMD ir ne LRMD narių bendras darbo rezultatas) – tai mūsų www.lrmd.lt puslapiai, kuriuose dabar kiekvienas valdybos narys administruoja savo sritį ir talpina visą su tuo susijusią informaciją. Ši naujovė kai kuriems mūsų draugijos nariams buvo tiek netikėta, kad jie kaltindavo valdybą informacijos nepateikimu/slėpimu, nors ji būdavo oficialiai pateikta atsakingo valdybos nario skiltyje. Kuriant UTB menedžerio puslapius nebuvo siekiama juos padaryti super informatyviu šaltiniu apie visą UTB veiklą, tokios informacijos įvairiomis kalbomis pilna internete. Pagrindinis šių puslapių tikslas – sukoncentruoti visą informaciją apie lietuviškas varžybas, rezultatus ir kitą LY veiklą vienoje vietoje, nes iki šiol ta informacija buvo išmėtyta per atskirų LY entuziastų puslapius.
2007 metais mūsų varžybų sąrašą papildė naujos – IARU 1 regiono nacionalinė įskaita. Tikiuosi, kad šios varžybos ir Lietuvoje taps tradicinėmis. Praėjusių metu 50 MHz turas pasižymėjo itin neblogu bangų sklidimu, todėl tikiuosi, kad jose neatsisakys sudalyvauti ir tie, kurie tolimi nuo UTB, bet turi galimybę dirbti 6 metrų diapazone. Esu pasižadėjęs, jeigu reikės, dar 2 metus šias varžybas teisėjauti, jeigu tik naujasis UTB menedžeris paprašys.
2007 metais mūsų UTB retransliatorių gretas papildė LY0ROM iš KO15FM. Nors iš pradžių jo aprėpties ribos buvo kiek per didelės, ko pasekoje jis kiek persidenginėjo su Utenoje esančiu LY0RUT, vėliau jo aprėpimo zona buvo pakoreaguota ir problema išspręsta. Gaila, kad kai kurie vartotojai pamiršo pirminę retransliatorių funkciją - padidinti vietinių portabilių/mobilių stotelių veikimo zoną, o bando su stacionaria aparatūra ir geromis antenomis dirbti per kituose rajonuose esančius retransliatorius. Kadangi esami FM kanalų pločiai riboja skirtingų kanalų skaičių, mūsų atveju yra sudėtinga išdėstyti retransliatorius taip, kad vienodu kanalu dirbantys retransliatoriai butų nutolę viens nuo kito maksimaliu atstumu. Kaip vienas iš problemos sprendimo variantų ateičiai – kanalų tankinimas siaurinant „apsauginės“ juostos plotį arba visų LY esančių retransliatorių kanalų perderinimas atsižvelgiant į dabartinę situaciją. Noriu pastebėti, kad atsiradus šiai problemai kai kas eilinį kartą bandė manipuliuoti informacija, eilinį kartą kaltindami valdybą (ir, be abejo, mane) „neteisingai“ tvarkant reikalus, nors pateikus atsakymus į jų priekaištus jų argumentai buvo tik tokie – „o anksčiau mes kitaip darėm“. Dėkoju LY1DB, LY4BT, LY8O, LY1A ir visiems kitiems, kurie prisidėjo prie retransliatoriaus paleidimo ir derinimo.
Nuo 2006 metų mūsų LRMD forume adresu forum.qrz.lt reguliariai vyko diskusijos dėl UTB čempionato nuostatų keitimo, aukštesnių diapazonų (ir ypač 23 cm) populiarinimo, IARU 1 reg. varžybų pravedimo, aparatūros 23 cm diapazonui įsigyjimo. Gaila, kad kai kurios diskusijos baigėsi be rezultatų. Šiuo metu yra pora neužbaigtų projektų – pamąstymai dėl švyturio 23 cm diapazone ir dėl aktyviausio mėgėjo 23 cm diapazone rinkimų. Tikiuosi, kad vadovaujant naujam UTB menedžeriui ir šios temos vienaip ar kitaip bus užbaigtos.
Nuo 2007 metų LY UTB pasiekimų registravimą Vytas LY2IC maloniai perleido UTB menedžeriui – belieka jam padėkoti už daugiametį darbą ir pakviesti visus mėgėjus nepatingėti pasidalinti šiais pasiekimais. Visi kiti darbai – UTB Lauko dienos teisėjavimas, informacijos, susijusios su UTB, pateikimas trafikuose vyko pagal galimybes.
Noriu padėkoti visiems valdybos nariams už bendrą darbą (įskaitant tuos, kurie nusprendė pasitraukti dėl tik jiems suprantamų priežasčių), Juozui LY2AT už UTB čempionato teisėjavimą, Ryčiui LY4U už LY AC teisėjavimą, Rolandui LY4Q už operatyvų darbą operatyviai tvarkant apdovanojimų klausimus, visiems, kurie teigiamai įvertino mano darbą (tnx LY1А už suorganizuotą apklausą), taip pat tiems, kurie pagrįstai ir nepagrįstai mane kritikavo – be to mūsų gyvenimas būtų nuobodus ir nykus. Aš siūlau į UTB menedžerio pareigas naujai kadencijai Olegą LY3UE. Pažįstu jį kaip entuziastingą UTB mylėtoją, todėl tikiu, kad jis nepristygs energijos toliau tobulinant, populiarinant šią mums visiems brangią veiklą. Pats aš neatsisakau panašių pareigų ateityje, jeigu bus kolegų pasitikėjimas ir pritarimas, tačiau pilnai pritariu Antano LY1DL per praeitą VNS išsakytai minčiai – valdybą mums reiktu rinkti rotaciniu principu, kad visi po truputį pabūtų joje – tada ir kritika butų prasmingesnė ir konstruktyvesnė, kaip pats tos duonos paragauji, bei nebus žmonės priverstinai po daug metų užkraunami šiomis visuomeninėmis pareigomis. Šiuo metu aš noriu skirti daugiau laiko savo radijo stoties įrengimui, taigi nenorių prisiimti jokių visuomeninės veiklos įsipareigojimų. Kadangi negalėsiu dalyvauti VNS, nes būsiu išvykęs iš LY, noriu paprašyti VNS tik vieno – pakeiskite mums svetimą žodį „menedžeris“ į „koordinatorius“ (ar panašų), nes pareigos ‚UTB menedžeris“ labai rėžia ausį.

73!

Dainius Rutkauskas
LY2BET

Vartotojo avataras
LY1DL
Pranešimai:4
Užsiregistravo:2006-Bal-07, 15:42
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Standartinė LY1DL » 2008-Kov-05, 12:25

LRMD IARU koordinatoriaus ataskaita už 2007.03.10 – 2008.03.08 laikotarpį ir žvilgsnis į netolimą ateitį

Radijo mėgėjiška veikla yra bene labiausiai internacionalinė tarp visų laisvalaikio užsiėmimų ar tarp sporto rūšių. Šios veiklos tikslas yra bendravimas radijo ryšio pagalba, kuris neturi geografinių apribojimų, o tarptautinių kodų dėka ir kalbinis barjeras nėra didelė kliūtis.

Dar pereito amžiaus pradžioje ką tik susikūrusios tautinės radijo mėgėjų organizacijos suprato būtinybę koordinuoti savo veiklą tarpusavyje, todėl 1925 m. Paryžiuje susirinkę atstovai įkūrė IARU – tarptautinę radijo mėgėjų sąjungą. Nuo to laiko įvairių Pasaulio šalių radijo mėgėjai bendrai užsiima savo veikos plėtojimu, kartu gina bendrus interesus.

Lietuvos radijo mėgėjų draugija, susikūrusi 1938.10.02 iš karto pareiškė pageidavimą tapti IARU nare ir, remiantis 1940.04.19 informaciniu biuleteniu (Nr.2), buvo priimta. Deja, vėliau nepavyko rasti tai patvirtinančių dokumentų, todėl po LRMD atsikūrimo 1988.12.06 teko vėl prašytis priimamiems į IARU. Daugeliui šalių pripažinus Lietuvos nepriklausomybę, 1992 m. mūsų prašymas buvo patenkintas ir nuo to laiko LRMD kaip pilnateisė IARU narė dalyvauja tarptautinėje radijo mėgėjų veikloje.

Per ilgą IARU gyvavimo laikotarpį Pasaulyje vykstant globaliems pokyčiams, pagrindiniai šios organizacijos tikslai liko tie patys: ginti radijo mėgėjų interesus valstybinėse ir tarptautinėse organizacijose (ITU), bei įtvirtinti bendrus darbo eteryje standartus (radijo mėgėjams skirtų dažnių naudojimą, ir kt.).

IARU veikla ataskaitiniu laikotarpiu

2007.04.14-17 d. Cavtate (9A) vyko IARU R1 EC (vykdomojo komiteto) posėdis. Diskutuota apie pasikeitimus CEPT TR 61-01 ir 02 dokumentuose, ARDF, finansinius ir kitus reikalus.

2007.05.14-15 d. Bostone vyko IARU AC (administracinės tarybos) posėdis, kuriame:
  • buvo aptariamas pasiruošimas WRC 07, GAREC (Global Amateur Radio Emergency Communications) konferencijoms;
    išklausytos tarptautinių koordinatorių ataskaitos (švyturių – AB6WM, palydovų ZS6AKV, spinduliavimo – OZ8CY, monitoringo – K0BOG);
    aptartas planas radijo mėgėjiškų dažnių planavimui 2008-2011 metams;
    priimtas biudžetas 2008-2010 metams;
    2008 m Pasaulinės Radijo Dienos (balandžio 18) paminėjimas vyks su šūkiu „Mėgėjiškas radijas – techninių žinių pagrindas“ („Amateur Radio: A Foundation for Technical Knowledge“).
2007 birželio mėn. Friedrichshafene vyko EMC (elektromagnetinio spinduliavimo) darbinės grupės posėdis. Buvo svarstomi PLT/PLC reikalai, standartizavimo problemos.

2007 birželio mėn. Friedrichshafene IARU savo stendo neturėjo, tačiau vyko formalūs ir neformalūs nacionalinių organizacijų atstovų susitikimai.

Prašymus tapti IARU nariais pateikė: Juodkalnija, Libija, Kazachstanas ir Azeibardžanas.

2007.10.22-11.16 vyko WRC 07. Suvarstyti su radijo mėgėjyste susiję klausimai:
  • Bandyta eliminuoti išnašas ir pastabas dažnių planuose, pateikti paaiškinimai;
    Transliuojančios radijo stotys siekia gauti daugiau dažnių 4-10 MHz ruože.
    IARU siekia papildomo 100 kHz 7 MHz ruože (7.2-7.3), bet CEPT tam nelabai pritaria.
    Yra šioks toks palaikymas gauti 5 260-5 410 kHz ruožą.
    Yra didelis palaikymas gauti 135.7-137.8 kHz ruožą antriniu pagrindu (palaiko CEPT, Afrikos šalys ir Amerikos).
    50-54 MHz, >275 GHz ir 500 kHz ruožų skyrimas nukeltas WRC 11 konferencijai.
    Konferencijoje dalyvavo IARU atstovai: W4RA, YV5AMH, VE3PU, VE6SH, K1ZZ, 6W1KI, G3PSM, LA2RR, PB2T.
Surengta paroda Europos parlamente Briuselyje.

Kosminių ryšių grupė (ARSPEX, vadovaujama ON4WF) surengė ARISIS seminarą Maskvoje.

Įkurta IARU R1 tinklalapio vystymo darbinė grupė, kurios tikslas atskirti šį darbą nuo sekretoriaus pareigų. Grupei vadovauja 9A5W, nariai OE1MCU, G3BJ, PB2T.

Aktyviai dalyvauta Arab Spectrum Management posėdžiuose (SU1HN).

Rugsėjo 10-14 d. Brazilijoje vyko IARU antrojo regiono generalinė konferencija.

Paskelbta informacija apie galimą „Euroloop“ technologijų grėsmę radijo mėgėjams.

2008 sausio mėn. Bazelyje vyko CEPT konferencija,kurioje dalyvavo G3PJT. Kita konferencija vyks Rygoje, 2008 gegužės 5-9 d.


Didžiausi darbai IARU koordinatoriaus laukia šių metų antroje pusėje.


Kas 3 metai kiekvienas IARU regionas šaukia Generalinę konferenciją, kurioje priimami svarbiausi radijo mėgėjų veiklos sprendimai. Šiemet kaip tik vyks Lietuvą atstovaujančio pirmojo IARU regiono Generalinė konferencija. Laikas – lapkričio 15-21 d., vieta – Kroatija, Cavtat (netoli Dubrovniko). Šiuo metu intensyviai ruošiamasi šiam renginiui, formuojama dienotvarkė. Visos IARU regiono narės kviečiamos siųsti pasiūlymus. LRMD valdyba buvo apie tai informuota, tačiau mes kol kas neturim nieko pasiūlyti.

Tikėkimės, kad LRMD deleguos atstovą šiam svarbiam renginiui. Būtų puiku, jei mūsų delegaciją sudarytų keli asmenys, nes vienam neįmanoma dalyvauti visuose posėdžiuose. Konferencijos medžiaga bus pateikta vasaros gale, būsimiems delegatams liks nedaug laiko pasiruošti.

73! Antanas LY1DL

2008.03.05
73! Antanas LY1DL

Vartotojo avataras
LY1CT
Pranešimai:31
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 11:54
Miestas:Klaipėda

Vakarų krašto atstovo LY1CT ataskaita

Standartinė LY1CT » 2008-Kov-05, 13:32

Sveiki,

LRMD Valdybos nariu ir Vakarų krašto atstovu buvau nuo 2003-jų metų. Iš Valdybos pasitraukiau praėjusių metų viduryje dėl, mano nuomone, prasto Valdybos darbo, kai net dėl paprasto klausimo elektroniniuose posėdžiuose buvo balsuojama po kelis kartus... Savo darbą (LY1A anketoje) įvertinau kaip labai blogą, nors nemažai kolegų jį įvertino teigiamai. Visai nepasirūpinau QSL kortelių parvežimu (dalinai dėl to, kad nebuvo Valdybos posėdžių). TNX Vitui LY2FE ir kitiems kolegoms už šį darbą. Per visą laiką pravedžiau visus man skirtus trafikus ir dar keletą, pakeisdamas kolegas. Visos Valdybos darbą vertinu teigiamai, nors "biurokratinis" darbas yra apleistas - nevyksta akivaizdiniai Valdybos posėdžiai (o gal ir neblogai, nes lėšas transportui galėjau panaudoti jaunimo prizams) , o elektroniniuose kai kuriais atvejais taip pat sunku visiems operatyviai susirinkti ir laiku išspręsti pribrendusį klausimą . Dėkoju visiems kolegoms ne tik iš Valdybos už visus gerus darbus, naujajai Valdybai linkiu produktyvaus ir sėkmingo darbo. Manęs į Valdybą prašau neberinkti, jei kolegos patikėsite, trafikų vedėjo darbo neatsisakyčiau ...

73! Kęstutis LY1CT
73! Kęstutis LY1CT

Vartotojo avataras
LY2GV
Pranešimai:95
Užsiregistravo:2006-Bal-01, 08:22
Miestas:Šiauliai

Re: VNS 2008

Standartinė LY2GV » 2008-Kov-06, 23:16

Šiaurės atstovo ataskaita
Dar kartą pažvelgęs į LRMD valdybos darbo reglamentą sumaniau visgi parašyti formalią savo metų veiklos ataskaitą kuri bus kiek įmanoma lakoniška.
Pirmoji mano prievolė ryšiai su savo regiono radijo mėgėjais buvo vykdoma, manau pilnumoje, tačiau negalėjau pateikti informacijos apie valdybos posėdžius ir sprendimus aktualiais regiono kolegoms klausimais, nes ne visais klausimais buvo rasti sprendimai ir kartais nugrimzdavo užmarštin. QSL kortelių ir Diplomų pristatymą atlikau tik du kartus – vieno LRMD posėdžio ir Sąskrydžio progomis, kitą korespondenciją į Šiaulių kraštą atveždavo Valerijus Simulik LY2QT ir Julius Panomariovas LY2BHB už ką esame jiems labai dėkingi. Šią prievolę buvo sudėtinga vykdyti, kadangi nebuvo daugiau akivaizdžių LRMD posėdžių – pamenu tik vieną.
Kitų priskirtų pareigų neturėjau. Bandžiau kelti iniciatyvas ir siūlyti sprendimo būdus. Vienas tokių buvo siūlymas padaryti parodą Seime, kuriai įvykti galimybę pateikė Valerijus Simulik LY2QT, aš siūliau pasitelkiant į pagalbą Šiaulių radijo muziejaus pajėgumus ir mūsų pačių galimybes tai padaryti realiai. Tačiau Prezidentas vienasmenišku sprendimu pareikalavo, kad Seimas parašytų prašymą, kad LRMD teiktųsi tai padaryti ir valdyboje šis klausimas nebuvo svarstytas. Savo ataskaitoje nerašysiu kaip buvau viešai netiesiogiai išvadintas po šios iniciatyvos.
Po šios pamokos supratau, kad visos iniciatyvos bus palaikomos tik žodžiais, bet iš tiesų meistriškai numarinamos net nesiekiant pasitelkti valdybos tai spręsti kaip siūlymo ir jį kolegialiai atmesti ar priimti.
Visumoje matau klaidą, kad sutikau būti išrinktas į šias pareigas, nes visa tai ką “nuveikiau” tai dariau ir be pareigų. Taip kad manau jog iš tiesų neturėjau galimybės kažką veikti, kadangi visi kiti bandymai rodyti iniciatyva kai kurių valdybos narių buvo įvertinti kaip darbo imitavimas arba komandavimas. Priminimas, kad reiktų laikytis kokios nors darbo sistemos – reglamento, įstatų ir pan., susivesdavo į eilinį konfliktą su Prezidentu. Visi pasiūlymai buvo sutinkami piestu, lyg būčiau savinęsis į kažkieno prigimtinę teisę nuspręsti. Bandymas paaiškinti situaciją valdyboje viešai buvo nesėkmingas – buvau netiesiogiai išvadintas ligoniu ir viešai ir asmeniškai.
Vėliau savo veiklą suspendavau, o 2008.02.09. galutinai sudėjau įgaliojimus po eilinio elektroninio posėdžio, kai vietoj kolektyvinio valdybos sprendimo, Prezidentas šio sprendimo reikalavo iš vieno valdybos nario, o dėl mano replikos laikytis sprendimų priėmimo tvarkos, sulaukiau eilinių priekaištų už darbą kurį buvo atlikusi ankstesnioji valdyba, tais pačiais argumentais apie kuriuos rašiau anksčiau.
Tiesa, vieną iniciatyvą ruošiuosi realizuoti be atskiro valdybos sprendimo. Balandžio 19 dieną organizuojame Lietuvos Jaunųjų radistų čempionatą Šiauliuose kartu su Panevėžio KRK, nes šiemet jiems atsirado keblumų tai padaryti Panevėžyje. Kviečiame visus moksleivius atvykti į Šiaulių Jaunimo techninės kūrybos centrą.
Savo darbą valdyboje vertinu neigiamai.
Bendrai LRMD valdybos darbą vertinu patenkinamai (vertinčiau gerai, jei būtų dirbusi valdyba, o ne pavieniai valdybos nariai – kolektyvinio valdybos darbo nebuvo ).
LRMD Prezidentui Tadui LY2BAW noriu nuoširdžiai padėkoti už puikų ir maža savikaina suorganizuotą LRMD patalpų remontą. LRMD turi tai, apie ką svajojome 20 metų – šiemet sukanka 20 metų nuo LRMD atkūrimo datos – simboliška. J
Kaip buvau pažadėjęs Tadui LY2BAW, Visuotiniame narių susirinkime nedalyvausiu, kad nebūčiau įtartas pareigų troškimu ( buvau tuo įtariamas J ) Konkurencijos niekam nesudarysiu į jokią pareigybę. Manęs nesiūlykite ir nerinkite į jokią valdybos poziciją, nenoriu prarasti dar daugiau draugų ir kolegų ant šito rietenų kalno.
AČIŪ visiems.
Sėkmės naujai valdybai!
Gintautas Šėporaitis LY2GV , buvęs LRMD Šiaurės atstovu iki 2008.02.09.
Pagarbiai Gintautas LY2GV
73'

Vartotojo avataras
LY1GP
Pranešimai:333
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 10:52
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Standartinė LY1GP » 2008-Kov-07, 10:33

LRMD Serverio koordinatoriaus trumpa ataskaita
---------------------------------

Per dvejus šios valdybos metus pagrindinis atliekamas darbas buvo užtikrinti serverio veikimą, aptarnauti naujus ir jau esančius serverio vartotojus. Per šį laikotarpį prisijungė 32 nauji radijo mėgėjai.

Viena įgyvendinta naujovė - LRMD forumo sukūrimas. Tai leido kolegoms išsakyti savo mintis, skelbtis skelbimus ir pan. su ilgai išliekančia pasiekiama informacija. Šiuo metu turime 163 forumo vartotojus.

Kita naujovė - fotogalerijos sukūrimas. Kur visi prisijungę radijo mėgėjai gali talpinti savo fotografijas.

Buvo nuolatos atliekama serverio programinė profilaktika, daromos ribotos atsarginės kopijos. Techninių įrangos problemų per šį laikotarpį nebuvo iškilę.

Per laikotarpį buvo 2 incidentai dėl įsilaužimo į serverį, dėl ko serveris kurį laiką buvo išjungtas. Problemos buvo išsprestos, tačiau tokių įvykių tikimybė matyt liko, nes detaliai duomenų nutekėjimo mechanizmas nebuvo išaiškintas.

Per laikotarpį nebuvo pilnai įgyvendinta SPAM'o prevencijos programa. Buvo atliekami tik bandymai, ir pradėtas naujos sistemos įdiegimas.

Tolimesnėje perspektyvoje turi būti atliekami visi einamieji darbai ir SPAM'o programos diegimas.

Gintaras Banevičius, LY1GP

Rašyti atsakymą