Ar reikalingos naujos nacionalines UTB varzybos?

Ar reikalingos naujos UTB varzybos?

Taip
16
76%
Ne
3
14%
Neturiu nuomones
2
10%
 
Viso balsų: 21

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Standartinė LY3UE » 2009-Vas-28, 20:50

ly4u rašė:LY3UE: "noretusi daugiau orientuotis i FM, kaip UTB pagrinda"

mane daugiau negu stebina toks LRMD UTB managerio poziuris. FM yra pradedanciu vargsu radio megeju (kaip as namie) pirmas zingsnis i daug spalvingesni megejisko radijo pasauli, nedarykim is to kazko daugiau.

73 Rytis LY4U
Ryti, gal ne taip taip supratai. Juk butent ta ir turejau omenyje, kaip pats ir sakei,-FM yra pradedanciuju radijo megeju pirmas zingsnis, bet tokiu radijo megeju ir yra dauguma. Ne visi vazineja Lexus ar BMW X5. Daugumos pirmas zingsnis yra eiliniai automobiliukai, bet dalis is tos daugumos pajute visa malonuma, atranda galimybiu vairuoti aukstos klases auto. Manau taip yra ir su FM. Ju yra dauguma, jie sudaro pagrinda. Tikslas-irodyti jiems, kad FM gali buti tik pradzia. Tegul atsiranda noras varzytis, pradziai tik FM! "Citius altius fortius", ar ne?! :wink:
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

Vartotojo avataras
ly4u
Pranešimai:35
Užsiregistravo:2007-Rgs-09, 23:36
Parašyk:

Standartinė ly4u » 2009-Kov-02, 10:57

Tai logiskai reiketu pagalvoti apie reikalinguma ivesti nauju kategoriju - pavyzdziui, "tik FM vertikali 1 elemento antena", "tik FM rankinukas gumine antena", "dirbau tik 20 min. nes zmona ilgiau neleido" ar ka nors panasaus, jau esanciose varzybose - : LY-Cempionatas, LYAC, Lauko Diena, IARU R1 (beje reiketu itraukti visas kurias rekomenduoja "IARU R1 VHF Manager Handbook" - Kovo/Geguzes/Liepos/Rugsejo/Lapkricio 1-a savaitgali). As kaip LYAC organizatorius pasiruoses isteigti naujas kategorijas tiems kas turi ribotas salygas, tik iki siol nebuvo jokiu pasiulymu. Ir tai dar abejoju ar bus nors 3 dalyviai, zodziu siulantys isteigti kategorijas - pasizada tose kategorijose varzytis - tada sutinku :)

O naujos varzybos, ypac "tik-FM", labai abejoju ar prigis, niekur pasauly to nera, tik hamfestuose su bokalu kitoj rankoj.

Kad atsiribot nuo kaltinimu "elitizmu" - garantuoju kad esu ne karta su malonumu dalyvaves UTB varzybose tik FM, kai neturedavau geresniu salygu, paskutini karta 2008 LY-cempionate LY4U/M specialiai nuo kalniuko netoli tos vietos kur leidom savaitgali, pavyko kokie 10 QSO, tikri UTB-istiniai, kai kuriuos teko daryt gal 5 minutes.

73 Rytis LY4U

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Standartinė LY3UE » 2009-Kov-02, 11:51

ly4u rašė: As kaip LYAC organizatorius pasiruoses isteigti naujas kategorijas tiems kas turi ribotas salygas, tik iki siol nebuvo jokiu pasiulymu. Ir tai dar abejoju ar bus nors 3 dalyviai, zodziu siulantys isteigti kategorijas - pasizada tose kategorijose varzytis - tada sutinku :)

73 Rytis LY4U
Kodel abejoji, ar bus nors 3 dalyviai? Kiek zinau, dirbanciu LYAC tik FM yra nemazai. Gal jie tik to ir laukia, kad butu sukurta atsira FM kategorija, nes varzytis su dirbanciais SSB ir CW-nelygios jegos. Kadangi LYAC yra labai populiarios varzybos ir vyksta kas menesi, gal eksperimento delei butu tikslinga sukurti atskira kategorija "tik FM"? Ar tai sudarytu papildomu rupesciu teisejaujant? (gal teisejavimo programa nepalaiko tokios galimybes?). Itariu, kad pirmais menesiais rezultato dar nebus, bet po to, kai FM dalyviai ipras deklaruoti savo kategorija pasimatys ir rezultatai. Ar pritartum tokiam eksperimentui?
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

Vartotojo avataras
ly4u
Pranešimai:35
Užsiregistravo:2007-Rgs-09, 23:36
Parašyk:

Standartinė ly4u » 2009-Kov-02, 12:46

Ar pritartum tokiam eksperimentui?

- 100% pritariu, jeigu tai paskatins didesni aktyvuma, tai yra, jeigu bus dalyviu kuriems tai idomu ir aktualu. Vesti dar viena papildoma iskaita LYAC ir apdovanoti laimetojus diplomais tikrai neproblema. Tikiu kad Giedrius LY2CG sutiktu atatinkamai pakoreguoti LYTest teisejavimo programa.

Pakvieskim visus pasidalinti samprotavimais, kokia tai butu iskaita (iskaitos?). Siuo metu per LYAC yra tik viena bendra iskaita, plius vienas FM-modo metinis laimetojas gauna diploma.

Toks variantas butu realistiskesnis negu rengt "FM-only" varzybas, ir gal turetu nors kazkoki atgarsi. Pvz. CQ WW WPX yra kategorijos "Rookie" (pirma kart dalyvaujantis), "Tribander-Single wires", na ir LP, QRP.

Anybody interested? :)

73 Rytis LY4U

Vartotojo avataras
LY1GP
Pranešimai:333
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 10:52
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Standartinė LY1GP » 2009-Kov-02, 21:44

Bijau, kad moda esmines itakos nedaro, 11 el. yagi vs. rankinuko uodegele yra vienodai SSB ar FM, ar AM...

LY2SA
Pranešimai:24
Užsiregistravo:2007-Vas-26, 13:12
Miestas:Marijampole
Parašyk:

Standartinė LY2SA » 2009-Kov-03, 15:03

Ryti, gal 3 diplomai kiekviename diapazome, skirti dirbusiems tik FM įskaitoje ? Tada kiekvieną mėnesį reikėtų pažymėti 3 geriausius FM'ininkus.
Kiek žinau, Giedriui pataisyti programą nebūtų sudėtinga.

LY2SA
P.S. Rašau prieš savo valią. Atsimeni, galvojom, kad reikia kaip tik skatinti "normalias" darbo rūšis. Ir būtent tų pačių FM'ininkų labui - kad pajustų, kas yra tikras UTB QSO.

Vartotojo avataras
ly4u
Pranešimai:35
Užsiregistravo:2007-Rgs-09, 23:36
Parašyk:

Standartinė ly4u » 2009-Kov-03, 16:11

LY2SA
P.S. Ra?au prie? savo valią.

----

Vidai, mane irgi drasko abejones.

Is vienos puses, sitos temos balsavimo rezultatai ir komentarai lyg ir rodytu, kad yra pageidaujanciu varzytis kokiose limituotose kategorijose. Todel noretusi pritart ir surast kazkoki sprendima kuris paskatintu didesni aktyvuma.

Is kitos puses:

1. (cia kalba mano bjaurioji ir pragmatiskoji asmenybes puse) itariu, nubalsuota, davai pirmyn, kad tik man nereiktu daryt, LY-style.

2. Yra tik dvi kryptys - progresas ir regresas. FM nera progresas. Nu pykit nepykit, sunkiai kyla man ranka skatinti taksistu moduliacija FM, tai yra dar taip toli nuo tikrojo ham-radio skonio, pradeti sitaip galima, bet uzsibuti ilgiau - neverta.

Todel siulau komporomisa - TIK LYAC, TIK siu metu likusius 9 menesius, rezultatuose pazymesiu dirbusius "Tik FM". Metu gale suskaiciuosim vistas ir galvosim toliau. Cia tik pasiulymas, labai laukciau visu nuomones, tik diskusijoje gimsta tiesa. Aciu.

73 Rytis LY4U

p.s. jei kas dar noretu rengti Hamfest stiliaus rankinuku varzybas su bokalu kitoje rankoje - pirmyn, bet priestarauju kad tai butu daroma LRMD lesomis.

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Standartinė LY3UE » 2009-Kov-03, 17:05

Vidai, Ryti. Aciu jums uz nuomone. Galiu jus suprasti kaip senus UTB diapazonu "vilkus" (geraja to zodzio prasme). Man rupejo isgirsti ir patyrusiu zmoniu nuomone, o ne vien naujoku. Bet leiskite pateikti pavyzdi. As pats pradejau UTB "karjera" vos pries 3 metus tik su FM aparateliu. Per ta laika, dirbdamas UTB varzybose supratau, kad su FM toli nenuvaziuosiu. Bet tas supratimas atejo tik po to, kai isbandziau FM galimybes ir "privalumus". Tada atsirado stimulas, dirbti SSB, po to CW, po to tureti normalias antenas. "Vsio poznajotsia v sravnenii". Reikia hebrai duoti kelia, tegul pradeda dirbti bent su FM. Ir tada, tikiuosi, ateis supratimas, kad tai tik pradzia, kad visas skonis yra viduje. Na, neirodysi pradedanciajam zvejui, kad profesionali karpiu zvejyba yra "cool", kol jis dar nera gaudes karosu kaimyno kudroje. Skonis atsiranda bevalgant. Taip buvo su manimi. Tikiuosi, kad taip prades sampratauti ir kiti. Padekime pradedantiems varzyti lygiomis salygomis su tokiais paciais,- gal po to jie panores isbandyti jegas su kitais varzovais, kitomis salygomis.

Atsiprasau uz stilistika. Bandziau paaskinti "ant pirstu". Leidziu nesutikti su mano nuomone. :D
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

LY8O
Pranešimai:73
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 16:08
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Standartinė LY8O » 2009-Kov-09, 15:41

Ir as dar prisimenu tas diskusijas apie FM bei UTB vizija, kuria mini Vidas. Ir as kazkada pradejau tik nuo FM, bet gana greitai supratau, kad tai yra tik keliukas salia didelio multimodinio UTB plento. Nuogastauju, kad, visokeriopai skatindami darba FM, mes nepasidarytumeme meskos paslaugos sau patiems - daugelis paprasciausia gali "uzsizaisti" ir, turedami pakankama skatinima bei palaikyma is organizatoriu, tiesiog netures pakankamos motyvacijos progresui.
Atsimenu musu vizita i Talina, i ten vykusia technine konferencija. Estu UTB'istai stebejosi, kad praktiskai is LY puses nera korespondentu FM. Pokalbio metu paaiskejo, kad jie darbui FM naudoja tas pacias antenas, kaip ir CW bei SSB - horizontalios poliarizacijos. Beje, daugelis skandinavu irgi... O musyse visi spinduliuoja vertikalais... Va dar vienas klausimelis pamastymui.... Nedidele UTB antena (pvz. 5-6-7 elementu) net i laukus issivezti nera didesniu priblemu, kaip ir keliu metru stiebuka. Padaugetu korespondentu, padidetu rysiu atstumai (tiketina) ir jau reiketu mazesnio zingsnio iki kitu modu isisavinimo - antena jau butu... Gal cia dar viena tema pamastymui... Aisku, stacionariame variante reiketu reduktoriuko, bet juk elementaru reduktoriuka galima nusipirkti kad ir Fedinge uz 300 litu, o uzsakius daugiau, gal Viktoras ir kokia nuolaidele suorganizuotu. Pats tokiu reduktoriukus naudojau ne vienerius metus, net ir i laukus issivezdavau. O laukuose net ir su ranka pasukioti stiebuka nera sunku - irgi remiuosi savo pavyzdziu. O tada gal jau zmonems ir kazkoks papildomas poreikis atsirastu - as pradejau nuo TR-751A, 25W, multimodas. Net ir pirmuosius berods 27 QSO per meteorus su tokiu QRO padariau.
Na, ne pirma karta rasau apie FM ir horizontalia poliarizacija, tik kol kas tusciai... Gal si karta...

73, Remis LY8O

p.s. Ryti. cia mano galva ne nuo morziankes istinusi, o istinusi be morziankes... Retai tenka malonumas eteryje "panardyti"...
Niekas nežino tiek, kiek nežinau aš...

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Standartinė LY3UE » 2009-Kov-11, 00:22

Remigijau, sutinku, yra pavojus, kad skatindami FM mes tuo paciu galime padaryti meskos paslauga ir, kaip pats sakai, dalis gali "uzsizaisti". Ir dabar yra tokiu operatoriu, kurie turedami multimode UTB iranga varzybose dalyvauja tik FM ir tik su vertikalia poliarizacija. Bet galvoju dar kaip. Jei nors kazkiek neskatinsime FM, tai ta didzioji mase turinti FM aparatus taip ir neisdris izengti i UTB varzybu pasauli. Dabar motyvacija yra labai menka. O gal tai bus tas pirmas zingsnis, kuris pastums zmogu veliau tobuleti ir dirbti UTB rimtai? Kas zino... :roll: Todel, manau, reikia leisti zmonems varzytis vienodomis salygomis. Jei praktika nepasiteisins, bet kada galesime sia "ydinga veikla" nutraukti.
O del poliarizacijos ir as nesuprantu. Toks ispudis, kad visi darosi vertikalios poliarizacijos antenas tam, kad lengviau butu atidaryti FM retransliatorius. Uztenka ir 1/4 GP. Kam cia dar daryti kryptines, po to jas dar sukioti? Eina maziausio pasipriesinimo keliu. Ir kaip motyvuoti juos naudoti horizontalios poliarizacijos antenas, as neisivaizduoju... :roll:
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Standartinė LY3UE » 2009-Kov-11, 00:29

Gal is tikro, kaip siulo Rytis, LY4U,- padaryti atskiras iskaitas tik FM LYAC dalyviams. Jei metu pabaigoje pamatysime kazkoki progresa-galvosime kaip vystyti si reikala toliau. Jei bus regresas arba 0 progresas,-eliminuojame tokias iskaitas ir galvojam kaip UTB pradedanciuosius ir FM megejus skatinti dirbti iskart SSB,CW H poliarizacijoje.
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

Vartotojo avataras
LY1GP
Pranešimai:333
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 10:52
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Standartinė LY1GP » 2009-Kov-12, 21:42

Tai, kad Rytis, jau kazka panasaus novice'ams dare, ir skatino. Ar as maisau?

Vartotojo avataras
ly4u
Pranešimai:35
Užsiregistravo:2007-Rgs-09, 23:36
Parašyk:

Standartinė ly4u » 2009-Kov-14, 10:08

Tai, kad Rytis, jau kazka panasaus novice'ams dare, ir skatino. Ar as maisau?
Gintai, ne visai.

Pernai per LYAC buvau iskeles ideja isteigti specialu priza jaunam dalyviui iki nn metu. Bet ideja galu gale ir liko tik ideja.

Iprastai LYAC yra apdovanojamas diplomu vienas dalyvis, parodes geriausia rezultata Tik-FM moduliacija. 2008 jais tapo 145MHz LY3TR ir 433MHz LY4MR.

2009 eksperimentas butu padaryti atskira iskaita tik FM, kad rezultatai matytusi atskirai. Tik noreciau isgirsti nors viena entuziastinga yes, yes, dabar dirbsiu ne 2 o visas 4 valandas. Ir labai nenoreciau pamatyti nors viena dalyvi, kuris iki siol dirbo CW/SSB/FM, grizusi i tik-FM. Kol kas klausimas atviras.

73 Rytis LY4U


[/quote]

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Standartinė LY3UE » 2009-Kov-16, 22:41

ly4u rašė: ....Tik noreciau isgirsti nors viena entuziastinga yes, yes, dabar dirbsiu ne 2 o visas 4 valandas. Ir labai nenoreciau pamatyti nors viena dalyvi, kuris iki siol dirbo CW/SSB/FM, grizusi i tik-FM. Kol kas klausimas atviras....

73 Rytis LY4U
Ryti, gal galetum atlikti apklausa ir LYAC puslapyje? Tiketina, kad ten lankosi nemazai LYAC entuziastu, palyginti su LRMD forumu. :wink: Gal ne visi viesai nori pareiksti savo nuomone? Jei jau kalbame apie galimybe daryti FM bandymus LYAC programoje, butu saunu, kad LYAC autorius tokia informacija patalpintu pagrindiniame LYAC puslapyje.
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

Vartotojo avataras
ly4u
Pranešimai:35
Užsiregistravo:2007-Rgs-09, 23:36
Parašyk:

Standartinė ly4u » 2009-Kov-18, 00:47

TNX Olegai uz ideja, pakeiciau "klausimeli" - http://www.printqsl.com/lyac/

Jeigu bus nubalsuota "uz", teoriskai bandyciau planuoti toliau. Iskaita reiketu pradeti nuo Geguzes, kad tikrai visi zinotu (su kovo rezultatais issiuntinesiu nauja info). Kiekvieno diapazono laimetojai ir 3 prizininkai tik-FM kategorijoje bus apdovanoti diplomais (LYAC diplomai papuos radijo megejo kampelio siena, patikekit).

Jeigu jau bus tokia kategorija, turiu garbes pakviesti potencialius prizo sponsorius geriausiam FM dalyviui, susisiekite su LY4U per http://www.printqsl.com/lyac/ "Contacts".

Klausimas vis dar atviras, labai laukciau kitokiu variantu, gal QRP 5W? Gal "tik nuo piliakalnio" (sita gal ir sutikciau itraukti, skirtingai nuo "zmona leido dirbti tik 0.5val" arba "tik guminuke, nes man tiek tas radijas ir terupi")

:)

73 Rytis LY4U

Rašyti atsakymą