websdr.org SDR Lietuvoje

Visos mūsų mintys
Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
LY1GP
Pranešimai:333
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 10:52
Miestas:Vilnius
Parašyk:
websdr.org SDR Lietuvoje

Standartinė LY1GP » 2012-Vas-01, 10:42

Nauja tema diskusijoms. Kazkada LY-Hamradio Skype grupėje buvo iškilusi tema dėl lietuviškojo online SDR varianto, valdomo per websdr.org sistemą.
Remigijus, LY2BDI iškėlė mintį atgaivint šią diskusiją čia, kad gal kas nors ir realiai pajudėtų.

Principas yra paprastas - superinio aparato realiai nereikia, užtektų kad ir manojo ZetaSDR kurio nors varianto 80 ar 40 metrams. Priimama juosta nebūtų plati - bet ten sistemoj nemažai tokių yra, kad ir estukų. Pagrindinė problema - vieta. Reik galimybės antenai, ramios radijo supratimu aplinkos, elektros prievado ir gero interneto ryšio... Kitkas - kažkoks fiziškai minimalus kompas ir kas priklauso.

Vartotojo avataras
LY1ZI
Pranešimai:92
Užsiregistravo:2012-Sau-12, 16:11
Miestas:Vilnius

Re: websdr.org SDR Lietuvoje

Standartinė LY1ZI » 2012-Vas-01, 18:34

Laikas nuo laiko ir aš pasėdžiu WebSDR.org, tad ši mintis man irgi buvo atėjusi į galvą, po to išėjo, bet po to, kai WebSDR atsirado Estijoje, vėl sugrįžo! ;))) Pagalvojau, kuo mes lietuviai prastesni už estus! Tikrai turėtume turėti pajėgumu sukurti kažką panašaus ir pas mus. Jei gerai suprantu WebSDR veikimo principą reikalingas kompas su geresne garso plokštę, SDR radijuška, WebSDR programinė įranga, elektra ir Internetas bei, pasirodo, dar ir gera lokacija. Kompiuterių, kurie tik užimą vietą pas mane pasitaiko, tik žinoma ne pirmos jaunystės. Jei kas įvardintų kokių parametrų daugiau mažiau užtektų, paieškočiau. SDR radijuška lyg jau yra. Bet ką daryti su gera lokacija, el. išlaidomis ir mėn. mokesčiu už Internetą dar nesugalvojau.
Žilvinas, LY1ZI
QRP: YAESU FT-817ND, VX-7R, WOUXUN KG-UVD1P

Rašyti atsakymą