LYAC CGLog2 ataskaitos (raportai)

Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
LY1ZI
Pranešimai:92
Užsiregistravo:2012-Sau-12, 16:11
Miestas:Vilnius
LYAC CGLog2 ataskaitos (raportai)

Standartinė LY1ZI » 2012-Geg-02, 11:07

Sveiki, kolegos

norėčiau jūsų nuomonės dėl LYAC ataskaitų sugeneruotų CGLog2 programa. Jei pastebėjote, į konferenciją kai kurie radijo mėgėjai (Paulius Beirutas praktiškai visuomet) atsiunčia savo LYAC turo rezultatų ataskaitą (raportą) sugeneruotą CGLog2 programa. Bent jau aš visuomet pasižiūriu su kokiais Top korespondentais buvo daromas ryšys, kokius ryšio atstumus pavyko pasiekti, kokios antenos, vatai ir aparatūra buvo naudojami, iš kokio QTH buvo dirbama ir pan.. Ši info tikrai naudinga vertinant savo pasiekimus. Tačiau pilnam suvokimui kuria linkme reiktų tobulėti, man trūksta papildomos info, o būtent, MODULIACIJOS RŪŠIES (CW, SSB, FM), nuo kurios tikrai priklauso maksimalus pasiekiamas atstumas, potencialių korespondentų ratas ir galutinė taškų suma.

Ar negalvojate, kad ataskaitose nurodant naudotą moduliacijos rūšį prie kiekvieno padaryto top QSO, būtų žymiai lengviau suvokti galutinius rezultatus ir vertinti savo pažangą bei galimybes? Tai netgi būtų savotiška paskata kažkam pradėti mokytis CW arba ieškotis naujos aparatūros su SSB palaikymu. Be to, tai būtų sąžininga ("fair play") kitų dalyvių atžvilgiu.

Įdomu, ar Giedrius paskaito šį forumą? ;) Pritarus daugumai, galėtume prašyti Giedriaus kitoje versijoje įvesti šiuos mažus patobulinimus.
Žilvinas, LY1ZI
QRP: YAESU FT-817ND, VX-7R, WOUXUN KG-UVD1P

Vartotojo avataras
LY1GP
Pranešimai:333
Užsiregistravo:2006-Kov-31, 10:52
Miestas:Vilnius
Parašyk:

Re: LYAC CGLog2 ataskaitos (raportai)

Standartinė LY1GP » 2012-Geg-02, 13:45

Kad čia Giedrius nelabai ką padarys, man atrodo, kad toks yra REG1TEST (atrodo taip vadinasi) formato lydimasis lapas, kaip ir standartas....

O ten FM niekas neturėjo galvoje :)

Vartotojo avataras
LY3UE
Pranešimai:178
Užsiregistravo:2006-Bal-03, 09:51
Miestas:Vilnius

Re: LYAC CGLog2 ataskaitos (raportai)

Standartinė LY3UE » 2012-Geg-02, 20:49

Žilvinai,

Visa ši statistinė informacija apie modas (FM, SSB, CW) turės pridėtinės vertės ne daugiau kaip eilinė savybę. Aš nesakau, kad nereikia analizuoti, bet šiuo atveju naudos iš tokios informacijos nebus daug. Tau vertėtų paskaityti (o gal ir esi skaitęs?) informaciją, kurią pateikė kažkada Kostas LY1KL,-apie savo eksperimentus FM QRP, apie landšafto įtaką ryšio nuotoliui, apie teisingą pozicijos vietos parinkimą ir t.t. Net su FM QRP pavyksta užmegzti tolimus QSO protingai išnaudojant tokius patarimus.
O kalbant tik apie moduliacijos rūšis, čia viskas paprasta,-mažiausią pranašumą turi FM, po to SSB, o efektyviausią - CW. Supratau tai jau tada, kai dar turėjau tik automobilinę FM stotelę. Jau tada teko prisiversti ir išmokti CW, bent iki tokio lygio, kurio pakaktų minimalios informacijos apsikeitimui QSO metu. Šios žinios ženkliai pagerino mano UTB rezultatus, iki šiol vertinu tai kaip didžiausia savo pasiekimą HAM veikloje. Aišku, tai pakankamai ilgas ir nelengvas metodas, bet jis pats efektyviausias. Aš nekalbu apie variantą, jei gali susirasti nuolatinę poziciją Lietuvoje 50mAGL ir 300mASL su EME PA ir EME antenomis-tuomet prieš tave atsiveria tooookios galimybės, bet net jomis reikia mokėti pasinaudoti protingai. :)

BTW, puiki tema sekančio UTB "būrelio" susirinkimui.
73! op.Oleg LY3UE Vilnius KO24OP

LY1WS
Pranešimai:18
Užsiregistravo:2010-Kov-16, 13:11
Miestas:Vilnius

Re: LYAC CGLog2 ataskaitos (raportai)

Standartinė LY1WS » 2012-Geg-02, 21:04

LY3UE rašė: <...>Tau vertėtų paskaityti (o gal ir esi skaitęs?) informaciją, kurią pateikė kažkada Kostas LY1KL,-apie savo eksperimentus FM QRP, apie landšafto įtaką ryšio nuotoliui, apie teisingą pozicijos vietos parinkimą ir t.t. <...>
Gal galima būtų plačiau? Arba tiesiog nuorodą.. :)

LY1VP
Pranešimai:58
Užsiregistravo:2009-Bal-09, 20:14
Miestas:Druskininkai-Vilnius
Parašyk:

Re: LYAC CGLog2 ataskaitos (raportai)

Standartinė LY1VP » 2012-Geg-03, 08:18

LY1WS rašė:Gal galima būtų plačiau? Arba tiesiog nuorodą.. :)
Paveikslėlis

Rašyti atsakymą