LY1GP rašė:Tiesiog komentaras po skelbimu teigė, kad niekas nebeturi, ir su retoriniu klausimu, tai nesusilaikiau, kaip žydas į klausimą klausimų...

Turi daugelis. Bet su tais gautais viena ar dviem šimtinėm ne kaži ką tenuveiksi, o turėt daiktą kuris šildo prisiminimais ir nostalgija... malonumas.
Dar toks pastebėjimas iš patirties - šitų aparatų jaunimui geriau nerodyti, su jais pavyksta ne pritraukt, o atbaidyt... Jų aplinka ir patirtis visai kita. Kai jau užsikabina tada jau gal, bet ne pritraukimui.

...na aš tikrai nesiekiu ir neturiu tokio noro nupirkti kažkieno labai branginamą seną daiktą su kuriuo neįmanoma išsiskirti ir kuriam to daikto vertė yra beveik neįkainuojama, bet kurio tikroji praktiška vertė yra jau niekinamai maža lyginant su labai brangiais prisiminimais, ta prasme kažkaip nusipirkti tuos tik tam žmogui brangius jausmus. Tai tikrai turėtų piniginiais vienetais labai daug kainuoti. Nuošidžiai sakau, visiškai tokio noro neturiu ir nieko tokiu būdu nenorėčiau įžeisti. Tikrai, tokiu atveju, lai žmogus tokį daiktą turi ir lai jam tai teikia malonumą tas turėjimas ir aš to malonumo tikrai nenorėčiau iš jo jokiu būdu atimti.
Tarp kitko, man pačiam asmeniškai būtų ženkliai maloniau, jei aš tokį nenaudojamą daiktą (bet man laaabai brangų prisiminimais) tiesiog padovanočiau kam nors ir retkarčiais ar dažnai girdėčiau eteryje ir žinočiau, kad jis ten pas kažką yra ir gyvas bei puikiai kaip visada veikia, bei toliau "gamina" DX'us ar duoda taškus kažkam varžybose, vat tai man būtų išties malonu. Na, bet tokie dalykai yra individualūs ir kiekvienam asmeniškai yra skirtingai.

Prisipažystu, šlamšto taip pat neieškau bei nekolekcionuoju ir stengiuosi nerinkti ir nei už didelius nei už mažus piniginius vienetus

.
Suprantama, kad su už tokį daiktą su gauta viena ar kita šimtine nuėjęs į prekybos centrą vargu ar maisto visai savaitei prisipirksi, bet juk manau tai ne argumentas ir t.t.
Tai ką mes mylime ar kas yra mūsų dalelė (Ham radio), tai yra hobis, kuris mums kainuoja ir daug laiko ir piniginių vienetų (pastaroji yra santykinė reikšmė ir kiekvienam individuali). Be to manau, kad parduodantis vieną ar keletą daikčiukų iš to "babkių neprisidarys" ir niekada iš to nebus pilnai sotus. Žinoma, tai bandyti daryti niekas nedraudžia

Beje visada pvz. su prieš 10 metų už tarkim 9tūkst.Lt pirktu jau nenauju automobiliu, atėjus tam tikram laikui, sunku skirtis tik už 500Lt (jeigu išvivis kas tiek gali mokėti) jei jo išvis nebereikia ir niekad nereikės. Be to visada taip yra, kad parduodančiam visada yra pigiai o perkančiam "brungu". Taip buvo, yra ir bus visur ir visada.
Na o aš su retorika klausiau, nes nepaisant nemažo skaičiaus perskaičiusiųjų ilgą laiką nebuvo absoliučiai jokios reakcijos į šį mano "postą", išskyrus nuo keletos save laikančių "komersantais" telefonu pateiktų pasiūlymų kažkokį neaiškų perdarytą seną rusišką daiktą, tikėtina su laaabai kukliomis charakteristikomis, įsigyti už ne mažiau pora tūkstančių piniginių vienetų ir kažkokį neaiškų generatorių už kažkokią neaiškią kainą. Tiesa, dar kartą nuoširdžiai dėkoju Nerijui M0NPQ už pastangas padėti atsiunčiant laišką su nuorodą į parduodamą daiktą (Трансивер на базе Р-326М) Baltarusijoje (qrz.by skelbimai). Tik tie siūlymai mane suglumino

Pamaniau, gal aš kažką ne taip darau, kažką neteisingai parašiau, gal ne ten patalpintas toks kreipimąsis arba neteisingai suprantu ir įsivaizduoju situaciją.
Na dėl jaunimo, tai galbūt jūs esate nemaža dalimi teisus, bet aš pats neturiu noro vien tik dėl to nupirkti pvz. FT1000 (ar kažką panašaus), nors galbūt ir galėčiau sau tai leisti. Neturiu noro vien tik dėl to pirkti ir ženkliai nerimtesnių gražių daikčiukų

Kai "prisirps" tas laikas x, nesunku bus ir tą FT1000 interneto platybese suradus įsigyti.
Yra kaime besidominčių... tik jų lėšų leidimo prioritetai nepasiekia ham radio... ir mano sūnus domisi, kuris visas vasaras ten leidžia, jam jau 17 ir panašiai... Nieko nedarysi, nesvajosi, neieškosi, tai nieko niekada ir nebus. Argi ne taip?